Sunday, December 2, 2012

restu mak. thanks, mak!

assalamualaikum...

salah satu kisah hidup aku yang aku rase nak kongsi dan dapat bagi pengajaran pada aku sendiri..
aku mulakan hidup baru pada pertengahan bulan 12 tahun 2010. sangat berat nak tinggalkan kampung aku. tapi ni peluang aku, then aku datang KL untuk kerja. ya.! aku tahu masa aku mula nak datang, mak aku tak berapa harap. mak.. kalau boleh nak semua anak dye depan mata sentiasa. ya aku  faham. tapi aku harus kerja untuk hidup. bukan kat kelantan takde kerja. ada tapi aku nak yang berbaloi.
satu-satu kesusahan yang aku tanggung. masalah transport nak gi kerja, masalah dengan agensi aku. aku sangat stress masa tu.
tapi aku mesti hadapi jugak. masa tu mak selalu ajak aku suruh balik kampung. kerja mana yang ada. bukan aku sombong tapi aku perlu bayar PTPTN aku.gaji yang aku dapat tu cukup makan je.
setiap hari hidup aku hanya untuk kerja. hari-hari aku sangat berat. aku mengeluh.
even aku dah ada motor mase tu, tapi aku still rase susah. aku tak tahu kenapa. masalah dengan agensi aku tak selesai lagi walaupun dah berpuluh kali aku report. walau gaji aku macam orang lain tapi aku tak pernah ckup. kaka aku kata RM1000++ tak cukup untuk hidup di KL.aku tak tahu macam mana duit aku boleh tak cukup. setiap minggu aku menangis. sampai masa, aku mengadu pada kakak aku. tiba-tiba aku terfikir mungkin mak aku tak lepaskan aku dengan rela. senang cerita mak aku tak restu aku datang sini. kakak aku faham dan dye sarankan aku tanya mak aku.
aku telefon mak aku, aku tanya dye. jawapannya "tak bagi pun dah pergi." ayat dye buat aku faham dye tak restu aku. aku pohon untuk mak aku restukan aku.lepaskan aku untuk terus kerja sini dulu. aku perlukan restu dari mak aku.
aku faham mak nak aku kerja kerajaan. dye suruh aku apply cikgu. mungkin itu yang paling mudah baginya.sebab most of my family members are teachers. tapi sebenarnya tak. bukan aku sorang yang apply.bila aku explain, kalau aku dapat cikgu pun, mungkin aku akan ditempatkan sabah or sarawak. semua orang tahu tu sebab aku tak kahwin lagi. dan aku tak nak kawin atas alasan aku nak kerja semenanjung. alhamdulillah mak aku faham walau aku dengar keberatan dye untuk terima alasan aku.
aku jugak perlukan pengalaman. sebab tu aku kerja. aku nak tolong mak aku walau bukan banyak..
alhamdulillah mak aku faham. dan dye cuma pesan untuk jaga diri.
selepas daripada malam tu, rezeki aku mencurah-curah. hidup aku tenang, masalah dengan agensi selesai. even gaji aku sekadar RM1000++, aku still cukup untuk makan, aku still boleh simpan.
satu je aku dapat ucap pada mak aku,. terima kasih banyak-banyak. bukan aku sorang yang sedar benda ni, housemate aku pun sedar. diorang nampak life aku better than before.
terima kasih mak. :)



Friday, November 16, 2012

asslamualaikum..

eh? rajin plak nak ngepost malam ni,kan? sae jek. letak lappy atas perot.. mane tahu boleh bakar lemak2 ni. hahaha..

oke! aku admire kat insan baru plak. BETO KHUSYAIRY! he is really great. after tontong aku, dye dan tong sampah. OMG! OMG! OMG! lagi la aku giler kat dye. sweet giler dye dalalm citer tuh. sape tak fall kat dye, memang tak tahu la....hahhaa..aku sampai 7 kali tengok dalam masa 3 hari. :P
siap paksa housemate tengok lagi.

lepas tu, semua cerita-cerita dye aku tonton. lets me make a list:
- kampung semarah padi
- cita dan cinta
- jangan ambil padang kami
- selagi masih ada
- geng surau

buat masa ni tu jek yang aku tonton. aku siap follow twitter & istagram dye lagi oke! haha.. da mula obses da.i also have supportive friend. dye pun dah mula follow me. last week bestie tu ajak gi tengok istanbul aku datang. of course la aku nak.! sebab aku memang nak gi tengok. haha..
bestie aku lagi support bile aku ambik poster istanbul aku datang tukat mid. yeah!! poster kecik jek pun :P

dengan adanya moto, lagi la mudah perjalanan aku. naik moto tuju ke Mid Valley!citer dye syok! santai jek dan banyak unexpected thing.i tapi kenapa rambut beto macam tu?? ggrrr!!! oke! watak pelukis memang macam tu. sabar je la :P
jalan cerita best sebab ada cerita one more thing, ending dye kureng la ... :hurmm :)
next week planning nak gi tengok lagi tapi nanti kene tutup mulut sebab takut suara aku jek yang dengar dok panggil beto lagi. hahaha..

wish to meet him oneday  :P


#justin beiber da break nan selena gomez. #

XOXO :D
publish! terikut la konon :P






dariNya

assalamualaikum..

sekian lama haku tak ngeblog. nak kata sibuk, tak jugak tapi masa rehat yang kurang itu pasti.
tapi malam ni aku luangkan sedikit masa sebab esok offday. keh keh keh..

start bulan ogos, aku dah berpindah opis kat kelana jaya. hari pertama aku susah nak hadapi sebab kebanyakan kat opis aku adalah staff OKU. aku susah nak hadapi sebab hati aku tersentuh tengok mereka.
ada yang ada tangan sebelah, berkerusi roda, macam-macam. terus aku teringat kat ikhmal. tapi lama-lama aku boleh hadapi. mereka pun mesra jek. siap karaoke same-same lagi kat pantry.(oke! opis baru ada karaoke! :P)

tapi aku nak cerita pasal sorang mamat ni.
dye sangat peramah. aku tak tahu apa kecacatan tapi dye jalan tempang. dye tanya nama aku sekali jek. then sampai sekarang dye ingat nama aku. setiap kali terserempak, tak kira kat mana, dye akan tegur aku dengan panggil nama aku.

last week, aku memang rase muak nak pegi kerja. malas! aku jalan dengan longlainya nak naik kat opis.
aku da nampak dye tengah smoke. macam biasa, dye akan tegur. aku senyum jek. memang takder semangat giler. biler naik kat opis, aku nga prepare nak masuk kerja, ada orang panggil nama aku. aku tengok belakang, dye rupanya. aku senyum jek. petang tu aku ngantok sangat. aku pusing-pusing belakang. dye ada tengah jalan bertongkat. tapi aku berpaling sekali lagi. dye! tapi tanpa kaki sebeah! aku hilang kata, hilang ngantok, hilang suara. aku lost! kenapa? kenapa dye macam tu? mana kaki dye? aku terdiam sorang-sorang.  mula hilang tumpu pada kerja. mujur customer tak marah.

aku bercerita dengan kawan aku. kata miza, mungkin selama ni dye pakai kaki palsu. aku sedikit tenang. susah untuk aku terima. sebab selama ni dye nampak sempurna. kenapa dye diuji macam tu?rasa hati teringin sangat nak tahu kisah dye. cekalnya dye.

semoga dye sentiasa dirahmati. amin :))

Sunday, September 30, 2012

update..!


assalamualaikum... 

i have nothing to update.
but still want to update.
alhamdulillah, my life getting better than before.

sepet, i miss you damn much.. 
ouh! can't believe we can face our relation until now.
thanx for everything, dear.

can't wait to get my sisters child.
i will get 2 new family members sson..!
woohooo...!!! 

i like my team now than before.
they really sporting.!
caya lah..
sumer kepala ting tong :P

okebai! nunyte :P


Sunday, August 5, 2012

need to regret



########################################################

hmm... i already mention that im not goanna address you unless for the important things only.
then i really do it. yesterday (3 august), my workstation in front of you. so, i couldn't see you. PC block us. then i just talk with you for important thing only. yupp..! i really do it. im give up. there does not have any good things if i like you. i didn't sure if you already know. hey! i did not mention or do anything which can show i like you. ggrr...!! today, i sat far from others. include you. but our TL ask me to buy food. why i need go with you.? oke. i will give cash my promise.huh! never talk to you unless ask you to bring food.. during we count the money. ouhh!!! so happy can sat in front of you, talk with you. ohhoo..!!! hey...! i knoe there's nothing for you. but i like it. ahaha! but i need to act like normal and serious. in deep of my heart, i try to throw away this feeling. i don't want have this feeling. im suffer with this feeling. coz it make me suffer coz miss you, suffer when you act like i not exist anymore.suffer when you more silent in group. im sorry and i will act like normal.. i appreciate this feeling appear in my heart and make me happy even for a while :)

###############################################################

Friday, August 3, 2012

feeling story

yeah..!!! i have thing to me merapu.

oke! im seriously don't like the beginning of our day. you just silent and act like we did not know each other.
seriously don't like. but feel better after you ask what i want for break the fasting. im give up with my feeling after you act like we did not knoe. you pass in front of me but looks like i did not exist. oke.! better silent. don't want to address you anymore unless  for important thing. huh!

but (im smile back) you so cute when ask our TL to make a group conversation. wakaka... i think it for serious thing. actually it just chat with others. you became yourself to make me smile. yaww!!! thanx for tonight. at least i can smile with your teasing ... yeaakkk!!! :P
haish! if we like a person, we will like everything he do :)


Thursday, August 2, 2012

scramble feeling

lets merapu...


I seriously miss that feeling. feeling like someone in silence.
others matched you and me, because you care about me and always disturb me. oopppss!! sorry... im not goana tell them i like you. huhu..

but i never felt this feeling. you name always  appear in my mind. feel something missed when i did not see you in one day. cant you believe it..? what's that haa..?? urrgghhh!! i don't like it..

what i like today..? when our TL ask you to join us this afternoon. I know why she do that. :)
yuppp ...! I am happy. more happy when you are just doing my request .. Pity you have to carry a lot. but I'm more happy because you still want to carry mine. when I ask you hold my wallet, you do not mind it. you just carry it even your hand already full.

happy when you sit in front of me. :) but im not happy with your joke. please la. I was kind of dignity. I do not like .. yes ...! I know you joked with me. but don't too much, oke!

im sorry for tonight incident. didn't mean to be angry at you. I was tension. you make stupid joke. I was angry just a joke. shocked...!!! when you no longer criticize me. just like i didn't exist in front of you.
hopefully.. we goana oke tomorrow. can't wait to see you..with your style disturb me.. wahh..!!! :)

by:: cik chachers

Saturday, July 21, 2012

dendamkah aku?

assalamualaiku...!!

fisrtly, SALAM RAMADHAN.. esok da puasa. im excited. :)

sekian lama aku tinggalkan tempat untuk aku merapu ni... nak kata busy, takde la sangat. nak kata takde benda untuk aku merapu, tak la jugak.  yang pasti aku sangat bersyukur. sangat-sangat bersyukur diberi kesenangan. alhamdulillah aku dah tak payah bersesak naik public transport. tak payah bangun seawal 5 pagi kalau kerja pukul 9 pagi.. alhamdulillah :)


emm..! semalam joining my housemate makan BBQ steamboat kat Cheras.. seriously puas hati berbanding yang penah pergi sebelum ni.harga pun beza 3, 4 ringgit jek. steamboat ni da macam rutin bagi kami. sejak zaman belajar lagi. ada event group kami, steamboat jadi pilihan.:)


semalam pertanyaan bestie aku membuatkan aku berfikir sampai sekarang. sape tak teringat pada kawan baik sendiri. kawan yang sentiasa ada mase susah dan senang pada satu masa dulu.. tapi itu dulu. sekarang, patut lagi ke aku ingat lagi.? patut ke aku panggil kawan lagi.? mungkin sebab dulu aku diam, tidak mengeluarkan sebarang pendapat, berdiam diri lebih baik pada aku. tapi akhirnya, bila aku mula menyatakan sesuatu, kau hentam, kau perli kat FB. aku tak tahu apa yang kau cerita lagi pada orang.


aku ambik keputusan untuk diamkan diri masa kawan-kawan lain luahkan tak puas hati. sebab aku tahu kau tension dan aku pun tak nak tambah tension kau. bila dah reda aku pulak mintak maaf. niat hati nak terus terang perkara yang sebenar. aku tak rase aku ada masalah nan kau. kalau sebab aku tak teman kau makan hari-hari lepas balik kerja, benda tu aku tak rasa aku salah. kau nak kata aku buat cerita, kau silap. sebab kau yang tak ingat apa yang kau cakap. benda ni bukan pertama kali jadi. aku berani sumpah benda tu. masa aku mesej tu, aku mesej bagi pihak aku sorang. tapi KAU balas macam bagi pihak kami.! sumpah aku nangis masa tu.menangis sebab kau tak nampak salah kau. kau asyik salahkan orang. kau EGO! kau fikir kau je betul. ! ya! kau memang selalu tolong aku dulu.! tapi tak bermakna kau boleh pijak kepala aku! kau boleh buat apa sahaja yang kau suka pada aku! aku decide untuk diam lepas tu. malas nak bertekak sebab kau takkan mengaku salah kau.!


bila aku buka FB, kau perli ayat yang aku mesej kat wall kawan kau!. sumpah aku sentap. lagi sentap bila betina tu post kat wall kau tambah perli dengan ayat aku. yup! aku da benci betina tu dari awal sejak dye tuduh aku hasut kau! lepas dye cakap kurang ajar dengan aku  walaupun aku da cakap baik-baik nan dye. lepas tu dengan muka tak malu datang tido kat bilik aku.! huh!


bila orang tanya, penah tak aku ingat kau..? aku memang ada ingat tapi dengan cepat aku tingkah fikiran aku... "tak guna ingat orang macam kau! tak guna ada kawan mcm kau". aku akui kau banyak tolong aku dulu. hari tu, kau dengar cerita sebelah pihak. kau dengar cerita pasal kejadian dalam rumah tu dari betina tu jek. kau sendiri tahu mulut betina tu. kau sendiri pun penah kene. berkali-kali kot.orang takkan kurang ajar kalau betina tu tak kurang ajar. da masuk rumah orang, tak tahu nak hormat orang. kalau dye kurang ajar nan aku, memang la aku diam. tapi hari tu dye kurang ajar nan orang yang salah. nan orang yang mulut lancang jugak. nasib la!


aku tak rasa aku dendam. tapi aku takkan dan tak dapat maafkan kau.! sebab aku rasa tak guna aku nak maafkan kau.. kau sendiri pun tak penah sedar nan apa orang buat baik pada kau.! setelah sekian lama aku diam, malam ni aku lega...



by:
assez.chachers


Saturday, July 7, 2012

no words


by::assez.chachers

Saturday, June 2, 2012

choc cake due stress

assalamualaikum...


fuhh! this week, im really stress...feel tired when i need to wake up early morning for work. bulan ni shift aku pagi. so, kene bangun pagi-pagi bersesak naik bus pegi kerja. then balik petang kene bersesak jugak dalam bus. dengan jammed pulak yang boleh buatkan aku buat lambat sampai rumah. cuti pulak sehari seminggu, aku kene bangun pagi pulak. balik kampung pun aku bangun awal. appreciate time with my love ikhmal :)
stress dengan pelbagai masalah yang mendatang. sampai aku rasa give up hidup di KL ni. nak balik kampung. but i need experienced for my future.


peerrrgghh!!!! melalut pulak.. hehehe..
hokey! pagi-pagi (tak pagi mana kalau dah pukul 10 :P) aku bangun dengan lemahnya. mengantuk weyh! lapar pulak perut aku. rasa nak makan nasik lemak! macam mana ntah aku tetibe rajin boleh buat. tengok-tengok da siap and one of my housemate ngah makan,.. :P
dua orang lagi housemate ku pulak bangun and makan. aku pun makan jugak. tapi yang sedih sambal ikan bilis aku tak berapa nak menjadi. serius aku tak pandai nak buat sambal untuk nasik lemak. tapi habis jugak nasik lemak aku . terima kasih kepada si pemakan-pemakan :)


bila petang, housemate-housemate ku tiada di rumah. diorang ajak, aku tak nak keluar pulak. nak rehat la kunun :P sambil melayan 'my wife is a gangster' teringin pulak nak makan kek time-time stress macam ni. nak keluar, sah-sah aku malas. berbekalkan ilmu dari my bff, cik sue, aku pun buat la kek coklat. oppss!!! teringin jugak nak ada coklat yang cair meleleh. hokey! try to make it :P
aku takde oven tapi aku guna kukusan dari barang-banrang yang ada jek like kuali :P
dan hasilnya......


jeng jeng jeng..... :P



tak sabar nak tunggu housemate-housemate ku balik, aku makan la sikit. tak la sesedap kek yang dijual tapi im satisfied with my work ;)


let me share my recipe. tapi aku tak pernah buat ikut sukatan. tak pandai. main hentam jek. so, aku bagi untuk anggaran jek. it just a simple recipe and save :)

kek:
1/2 cawan gula halus (aku guna gula kasar yang dikisar)
1 cawan margerin
sedikit esesn vanila
2 biji telur
sedikit soda bikarbonat
1 1/2 cawan tepung
sedikit serbuk koko
*campur bahan-bahan di atas sampai sebati, letak dalam bekas then kukus atau bakar :)

toping coklat:
sedikit margerin (dipanaskan di atas api)
serbuk koko (campur dalam mergrein yang dah cair)
susu pekat 
*kacau ketiga-tiga bahan ni atas api sampai rase koko tu masak 

haa... simple jek. aku main campur aje.. hehe..
after tengok kek tu siap, aku rase tenang sikit. hilang stress aku. this is my way to release my stress :)


by::
cik chachers
assez.chachers

Tuesday, May 29, 2012

awesome cuppies

assalamualaikum..!

wah! almost a month aku biarkan blog ini. tiada masa dan tiada cerita untuk di rapukan. hari ni aku datang dengan satu cerita yang aku agak obses! im obses with cup cake.! yes! kawan aku mintak tolong untuk tempahkan cup cake sempena hari guru. dye nak bagi kepada pasangannya. mulanya aku nak tempah dengan kenalan TMIS.  tapi kawan aku ni nak design sendiri. dye ni agak teliti juga la.. nak buat edible image. kenalan TMIS aku bagitahu printer untuk print edible image rosak. di mana harus aku cari..? aku rasa bersalah sebab pertama kali kawan aku  minta tolong hari tu, aku tak dapat tolong. so, kali ni aku rasa perlu la aku tolong. aku pun menggoogle la.. nak cari area yang dekat-dekat la konon. jumpa la satu blog ni. ya ampun. dye ada pelbagai design. semua cantik-cantik.
 aku call untuk bertanya. owner tu bahasakan kak aini. kak aini tu suruh aku hantar dulu design yang aku nak tempah. after email, dye kata boleh. dye letakkan harga. deal dengan kawan aku, kawan aku kata oke. yang aku kenal, kawan aku ni tak kesah pasal harga. yang penting kualiti. hasilnya sangat memuaskan. semalam (28 may 2012) da ambil cuppies tu. 





tapi seriusly aku sangat-sangat obses. setiap hari kalau ada kelapangan, mesti aku akan menggogle cuppies. aku nak makan, rase macam tak sampai hati pula. cantik-cantik design cuppies ni. yang aku terkejut, kak aini ni buat kek berbentuk barbie.! owesome! ehehe! 
oke! rajin-rajin, terjah la blog kak aini - my baby deco
yang kenalan TMIS aku ni, kak yaz namanya. bukan sekadar cake, ade door gift, apam polka dot, macam2 la. singgah la di blog dye - coklat sisters

besides! aku pun gila nak buat kek. malam tu tetiba datang kat kepala otak nak try buat apam polka dot. bile bagi cadangan pada sue, dye pun setuju. kami mencari bahan la malam tu. tapi kami punyer barang tak banyak. so, nak buat yang besar terus. tapi bukan apam yang jadi. sebab yang terjadi adalah kek gebu...
tadaaaa...!  :P


in just 2 days, hanya tinggal pinggan..! ahaha! and right now aku sedang menuggu kek mentega tanpa telur untuk masak! weee..! tak taw la sedap ke tak..ehehe! tapi da tak sabar nak merasa! 
jumpa lagi kalian :)


by: cik chachers
assez.chachers



Saturday, April 21, 2012

kita xtahu


Bila jumpa pelacur tepi jalan, orang akan kata “Eee perempuan kotor ni”. Padahal kita tak tahu dia telah dijual oleh bapanya ketika umur 10 tahun.


Bila jumpa bekas banduan, orang akan kata “ish penjahat ni. jangan dekat dengan dia” Padahal kita tak tahu dia telah difitnah mengambil rasuah oleh sahabat karibnya sendiri.

Bila jumpa pesakit mental, orang akan kata “orang gila ! jangan kacau aku” Padahal kita tak tahu dia telah didera oleh mak tirinya hingga mengalami trauma berpanjangan.

Bila jumpa lelaki muka hodoh, orang akan kata “euww hodohnya. siapalah nak kahwin dengan kau tu” Padahal kita tak tahu lelaki tu kehilangan ketampanannya akibat melecur dalam usaha menyelamatkan ibunya dalam kebakaran.

Kesimpulannya, jangan terlalu mudah membuat andaian.
Jaga minda, jaga kata-kata dan jaga tindakan. Jaga hati!



--credit to leypark:)




by::cik chachers

crazy of wall sticker

assalamualaikum....

here's we have new hobby.. :P
kami sangat gilakan wall sticker. murah jek. RM2 satu. kat belakang rumah ada pasar malam 2 kali seminggu. mula-mula kawan kami yang beli. tampal-tampal kat bilik dye. lepas tu roomate dye pulak. kami nampak macam cantik pula ada kaler maler nih. kami pun join beli same. mula-mula tampal dalam bilik masing-masing sahaja. tapi sekarang ni, sampai kat hall pun kami tampal wall sticker jugak.
best + comel. takde la dinding tu putih jek,kan.? :P

kat hall.. credit to fara & sue

sebelah kati sue :)

owner : mirah. <lupa rotate :P >

credit to mirah. it belong to her

bumbung.. belong to mirah. siap ada bulan bintang lagi.
kalau dalam gelap, sangat cantik. bercahaya :)

bilik aku & farah. 1st time buat. nanti nak beli yang same corak.
pahtu sambung sepanjang dinding.. hehe

 yang kat bawah ni baru buat tadi. terletak pada dinding sebelah tempat tidoe aku. ceria jadinya. tapi tak tahu la nanti aku dapat tidoe atau aku dok kopek-kopek benda alah ni jek nanti :P




sangat suka. nanti nak cari lagi. :P

by::assez.chachers

Thursday, April 19, 2012

no words


##############################################
terasa perlukan seseorang
tapi kalau bercerita kepada seseorang, 
nanti terjadi pulak salah faham
dan mungkin boleh membawa kepada keaiban orang
ingin meluahkan kepada empunya diri,
risau tidak dipersetujui.
sebaiknya berdiam diri..?
tapi aku rase terpendam.
haish!
##############################################



###################################
###################################

by::cik chachers

Friday, April 13, 2012

generasi

feeling like to share this video with you guys:: suke tengok vid ni :)

bile tengok vid ni, merindukan zaman sekolah dan kanak-kanak. bermain dengan kawan-kawan. zaman kanak-kanak paling seronok. best moment when we experience size matters.  enjoy the video :)

i have a PEN,
my pen is BLUE.
i have a friend,
my friend is YOU :)

Monday, April 9, 2012

sweet weekend

....assalamualaikum....

aku rase da lebih sebulan aku tak lepak-lepak dengan housemate-housemate aku.
oke.! weekend ni, kami berpeluang melepak bersama sebab cuti weekend sama-sama.
bukan senang kami nak dapat cuti yang sakali macam ni. biasanya mesti ada kurang sorang atau 2.
sabtu, aku keluar menyelesaikan tugasan-tugasan aku. ahad la mase kami melepak bersama.
kenapa sweet weekend bukan sebab bersama diorang jek tapi sebab weekend tu memang sakan makan benda manis.

sabtu, kami celebrate belated bifday meyrah. sebijik kek untuk 4 orang.. even kek 1/2 kilogram. sakan dok perabih "chocolate mousse" by cake sense. dah bosan sangat celebrate bifday kek tiramisu kot :P
ahad tu menyinggah di carefour jap sebab nak beli barang rumah. seriously im craving of walls ice cream fruit salad. teringat ikhmal makan hari tu. so, aku try la beli,kan. perghh! melepak kat taman permainan pada waktu malam, makan-makan ice cream bersama housemate. fara plak beli ice cream papper mint. manis+mint. perrghh!! sangat mengancam. :P
sedap.! macam makan chewing gum :)
terbayang ikhmal makan sambil bersila :P


oke! bukan tu jek.. aku nak makan cadburry black forest, toblerone. so, ape lagi.. ! aku ngap jugak ngee..! 9 april, aku menyinggah di KL sentral. nampak secret recipe. oke! teringat plak blueberry cheese cak da lame tak makan. pom aku makan jugak.

dap hingga menjilat jari :)

hanya tinggal cebisan untuk fara n sue :P

bekal untuk gi kerja :P

sangat sedap. peveret :P























































nape aku sangap sangat dengan benda-benda manis ni. hurmm. maybe im in stress mood., xsure la,kan.
tapi yang pasti aku enjoy.. konon la.. :P
hah! nak sambung ZZZzzzZZZ :P nunyte people! :P

by::
assez.chachers

Tuesday, April 3, 2012

dekat tapi jauh

....assalamualaikum.....

dekat tapi jauh... macam tajuk lagu zainal abidin plak,kan..? ahaha! sometimes that feeling will come in our heart without any notice.cehh.. padahal ape-ape feeling yang datang pun mana ada notice,kan..?? ahaha!
kenapa tiba-tiba tajuk ni  dibicarakan...?? entah. aku pun tak pasti kenapa. mungkin ani adalah salah satu perasaan yang sedang aku alami. ala.. bukan mungkin, memang pun. mengaku aje la,kan..?? kah kah kah

yes ! for sure im currently face this feeling. with whom..?? that's not the point. but of course with person i love, right..? just imagine that person in front of you. previously that person are/is the same person make you laugh, give spirit and you can share everything. but right now, when he/she stand in front of you, its like  there have a wall between both of you. perggh..!!! oke! if this situation happen to you guys, whats you guys going to do..??

sometimes we have problem with our own minded. also me.. sometimes i feel this situation with my housemate even my roommate. im always thinking that they don't like me to stay here. i should get off from this place. aiyyooo..!!!  stop thinking ridiculous la... actually the situation is we  are rarely come face to face.. just imagine, sometimes in a week, we never face to face. why..? because we all have different shift. even with my roommate, sleep at the same bed. fuhh! simple to say "aku balik, dye da tidur. aku bangun, dye dah pergi kerja.". so, what else if with my housemate. i mean a different room, right.?

then we have different off day. just that day the time for rest, sleep, hang out. so, if come face to face, you will be silent even there have a lot of story.
just realize something. different age, will face different situation because we handle a different responsible.
but for me, maybe it there's something  or reasons of this situation. and i know it my fault. :)

oke.! thats enaough for tonight.! thank you for calling TM.. ahaha! perghh!! terbelit lidah aku sumer nak kene speaking.. take-takpe.. berlatih.! kah kah kah.! gud nyte, you olls's. hope tomorrow will be a better day than today as all people hope :)

by::
assez.chachers
12:58am

Sunday, March 18, 2012

ggrrrr

assalamualaikum...!!!

semua orang suka bergurau,kan..?? sebab gurauan adalah salah satu cara untuk bermesra, bergelak ketawa, mengeratkan hubungan dan macam-macam lagi. tapi setiap gurauan ada batasannya. kadang-kadang bila bergurau, kita asyik sangat bergelak ketawa, kita lupa yang gurauan kita da melepasi batas dan ada hati yang terasa.


ha..!! kau! memang aku terasa dengan kau la.. agak-agak la der nak gurau. takkan semua kelakuan aku kau nak pertikai..?? taw la nak berguraw, aku terasa la toqq..!!! takkan la pegang pen pom kau nak kutuk! memang saket la hati aku. malas dah cakap dengan kau lepas ni. tak mati la tak cakap dengan kau. bukannya aku bergantung hidup pada kau...jangan tanya kenapa kalau lepas ni kami tak bercakap dengan kau, tak tanya kau join ke tak.. paham..?

weekkk!!!! huh!

Tuesday, March 13, 2012

dye::sepet

tak suka bile dye busy..
sebab nanti saya rase terabai..
tapi saya suker selepas dye busy...
sepenuhnya dye akan beri perhatian..
walaupun masa itu sangat singkat...

tak suka bila dye dah mengantuk!
sebab dye takkan layan apa yang saya cakap.
lepas tuh dye marah-marah saya sebab kacau dye tidoe..
tapi saya suka bile bangun pagi-pagi..
tengok je henfon, mesti ada mesej dari dye... hihihi

tak suke bile kami gaduh...
sebab dye takkan nak cakap dengan saya..
mesej pom dye balas lambat-lambat..
tapi selepas gaduh baru saya fikir,
sebenarnya dye bagi ruang untuk saya tenang.. kui kui kui

tak suka bile saya marah dye, dye kata saya membebel..
saya cuma nak luahkan apa yang saya rase..
bile saya fikir, betul la,,,
saya meluahkan benda yang sama.. hahaha

tak suka bile saya marah, dye marah saya balik..
tapi selagi dye tak marah saya,
selagi itu la saya takkan diam..haha :P

tak suka bile saya merajuk, dye tak pujuk..
tapi kalu dye pujuk, saya lagi naik minyak :P

tak suka dye tak tahu bile saya merajuk..
tapi kelakar bile dye kata
"tak tahu awak merajuk bile. mase merajuk dengan mase tak merajuk, same je"
weyhh!! saya tak cengeng la.. :P

tak suka bile awak berjanji..
sebab kalau tak dapat tunaikan,awak mencari alasan..
tak logik pulak tuh :P
tapi tahu sebenarnya awak nak jaga hati..
<jaga hati la sangat. bukan nak sorok salah diri ?:P>
oke! positif thinking.. :P

tak suka bile weeken atau cuti.
sebab awak takkan ada mase dengan saya.
tapi saya pun dapat rehat jugak..
cuma jangan biarkan saya terbiasa tanpa awak.! :)

#here i come..!! dududududududu :P#







by::cik chachers
a.k.a
assez.chachers

Monday, March 12, 2012

sweet guy lagi

assalamualaikum....!!

 oke.! mud tengah banyak nak bercerita pasal mamat ni.. semalam aku ade post pasal mamat sweet ni. then aku post kat wall dye untuk mintak izin pasal curi gambar.. sesajew la kononnyerr..
guest what..?? dye bace oke! OMG..!! <muke gedix.. :P>
oke!. tak kesah  la.. tapi waa malu,babe..!! malu gileerr..!!!
aku da mention, even aku minat kat orang tu, tak semua benda aku tahu pasal orang tu. mean aku tak nampakkan aku fanatik kat orang tu.. :P
biler aku post benda alah tu, deen bace. <bape kali nak mention ntah. :P> dye komen you ollss.! tapi sangat memalukan oke.! lepas aku bace yang dye komen, aku jerit satu rumah dengar sambil tutup muka. pahtu aku gelak kuat-kuat.. kengkawan aku cam pelik pehal aku semacam,kan..? :P
sebabnya aku tersangat la malu.. aku salah bace info pasal deen oke.! ahaha! pahtu deen pulak sedar yang kesalahan info tuh.. adehh!! malu..!! malu..!! mau..!! <sambil tutup muka, hentak-hentak kaki.. :P>

sebab tu aku mention, kalau orang lain minat, kompem sume benda dye tahu. tapi aku bukan jenis macam tu..;P seyesly aku tersangat la malu.. tapi hepi pom ade. wa... rase macam nak gelak sakan jewp.! kikiki... oke..! seyesly sape bole bawak aku tengok deen dari dekat, angkat tangan.! aku nak tengok dye dari dekat...!!! nak sangat-sangat!!. :P


p/s::aku masih berkira-kira takat mana tinggi aku nan mamat neyh :P


by::cik chachers
a.k.a
assez.chachers


Sunday, March 11, 2012

sweet guy

assalamualaikum...

 penah dengar kagu justin bieber tak..??? rich girl..!salah satu ayat dye "she's my rich girl". 
tapi kat sini aku nak tukar boley..?? jadi "he's a sweet guy".. ahaha amacam..??
honestly, aku jarang dengar radio.. tapi aku tau la jugak stesen-stesen radio yang famous, DJ-DJ radio tuh.. bukan lah tak ikut perkembangan langsung. cuma jarang diberi kesempatan.. :P
malas la nak cerita panjang tapi aku minat DJ neyh..!!! 

haa.. ni la sweet guy tu.. cumil sangat. :D dye sangat la sempoi...pahtu ade ngok-ngek sikit.. ahaha! 
aku bukan la kenal dye sangat. kalau sesetengah orang, dah minat seseorang tu, konfirm tahu semua,kan..? semua benda dye nak tahu. tapi aku sekadar tahu nama penuh deen:: nordin madian.dye baru sambut bifday dye bulan februari ari tu. umur dye if aku tak silap aku, sebaya aku gak la.. tapi mungkin disebabkan dye tinggi, tu yang nampak matang.. matang kerr..??? :P agak-agak tinggi aku ni boleh sampai tahap bahu dye tak..?? ngeee.. 
benda yang aku selalu buat bila aku online, aku buka page deen la..:P dulu aku selalu post menyinggah kat wall deen tu.. deen balas OKE.. mau nye aku tak shuker..?? ahaha! sekarang aku jarang la post. nanti hari-hari aku post, menyemak la pulak,kan..? :P

oke. selain kamal adli, dan justin bieber, aku tingin nak jumpa . so, aku buat wishlist baru.. angan-angan cik chachers <bukan angan-angan mat jenin tau. angan-angan cik chachers, simpan dalam hati je oke. :P>, nak dinner nan deen.. not a formal dinner k <aku kureng sikit bab-bab formal :P> bukan la dinner kene pakai gaun segala. urhh!! rimas.  dinner maksud aku dinner kat tempat biasa-biasa. ayat senang macam hang out la.. lepak-lepak, maen bowling, karoks nan kawan-kawan aku! macam aku buat dengan kawan-kawan aku.. euuww...!! syoknyerr kalu ada peluang itew... <gedix jap :P>

berdasarkan gambar-gambar dan cara dye ber"DJ", dye selambe, ngok ngek sikit. aku shuke oke.! <eleh.. kalau da suke orang tu, semua benda elok,kan..?? semua benda yang dibuat suke,kan..? whatever. :P>  da memang aku suke cara deen. :P
suke swwet guy ni. tapi takde la sampai tahap jiwa cintan nan dye.. malas da nak celoteh panjang. im edit his picxa sebab borim.. :P

dalam konti la konon. bersorak malaysia menang katanya.  :P

oke.! tadi aku ushar wall deen. ada dak tu tanya
 "deen memang suke amex gambar mulut nganga ae..?" :P

kan..?? ni pom ternganga gak :P

mata sepet.."P

oke.! picxa ni aku tak edit sebab tersangat la cumil..
deen dengan anak buah dye. comel gilerr :P

deen kata ni gambar dye tyme form 6. nampak muka budak, deen :P

rambut panjang.. :P


oke.! baru aku tau keychain sekarang bukan sahaja digantung pada beg,
 malah pada basikal juga.. terbaeekk :P

peerrgggghh...!! style giler... machoo.. machoo.. :P

aku rase dye minat najwa latiff kot.
bnyak gak gambar dye nan najwa latiff :P
neway,deen. sorry sesangat copy gambar tanpa kebenaran. all the best for your job, deen! adios amigos..! :)

by:cik chachers
a.k.a
assez.chachers

Friday, March 9, 2012

note you



by::cik chachers
a.k.a
assez.chachers

Monday, March 5, 2012

the memory

assalamualaikum...!!!
setiap orang ada memory.. yer! kerana setiap yang kita lalui adalah sebuah kenangan,,
tak kira la pahit ataw manis..
kenangan aku selama 2 bulan.. bersama-sama mereka..
tiada karangan yang dapat aku tulis kat sini..
senang cerita ::
sila karang cerita berdasarkan gambar-gambar di bawah tidal lebih 1500
patah perkataan..





 













kesimpulannya, kami harungi suka-duka bersama. duka bila tak semua dapat seperti yang kami semua inginkan... semoga kami tetap sentiasa ada. terima kasih kawan-kawan dengan perkenalan singkat tapi bermakna ini :)


by::cik chachers
a.k.a
assez.chachers