Monday, February 21, 2011

sO sAkET oTAk!!!

eerrggghhh!!!!!
banyak tol dugaan minggu neyh!!!
cam nak jerit jerrr!!!!
geram!!!! geram!!! geram!!!
ya ALLAH, dugaan ape ntah Kau bagi pade insan selemah aku neyh... ????

mule2 fon wat hal..
xleyh nk taip msg, klu da lock, xleyh nk ON..
huh!! vibrate pom da xmenjadik!!!

 pahtu nak kene anta printer kat kedai..
pae masalah ntah!!!!
ingat leyh siap dlm sehari, ni da nak masuk seminggu pom xsiap agik..
masalah technition la..ape la..bengang jer!!!
cm ner nk print catalog yg berpuluh2 page tuh???
haish!!!

ni lagi aku bengang!!!
adapter leyh lak problem..
lappy kejap2 mati..
cm ner nk wat keje??
dah tu klu da selalu mati mengejut macam tuh, 
of course la cepat rosak..
nanti xpasal2 plak aku kene format lappy!!
satu kejadah plak...
da la saket lame xilang..
nak tambah plak saket baru??
lappy!! lappy!! aku perlukan ko..
jgn mengada nak wat hal..
aku nk simpan ko lame k!!!!

dugaan ni lagi tambah aku rase berat..
ade "short" mase aku keje..banyak tu...
ya ALLAH... aku xmampu nak tanggung sumer neyh sorang2..
dugaan Kau terlalu berat..
sekali gus Kau bagi atas kepala aku yg lemah neyh...

eseimen plak bertimbun...sumer nak kene siap segera...
sehari tido 2,3 jam je...
mule la badan rase xsegar...
lemah semacam.. sangat2 letih..
mata plak pedih2, berair plak tu..
kaki xpayah cakap la..hari2 krem!!


hari ni kol 9 pagi baru tido dari pg semalam..
bangun kol 11 lebih..wat eseimen nk kene anta..
xpasal2 aku skip kelas index kol 2..
yang eseimen record xpayah cakap la..ya ALLAH......
xmampu aku nak meratap....

hari ni ade plak kes lein..
hadoi.. aku da xtau nk cakap ape2 da..
FB ni betul la boleyh bg problem nan kawan2..
hari ni org ke 5 cakap aku block diorang..penat la macam ni..
aku TAKKAN BLOCK org...
xder sebab aku nk BLOCK fren list aku..
even aku benci sape2, aku TAKKAN BLOCK!!!!
mane la aku tau ape jadi nan sistem FB..
2,3 hari neyh mmg aku ade update privacy aku...
tapi aku BUKAN BLOCK orang!!!
biler aku bukak, korang xde dalam fren list aku..
WTF la FB neyh...whatever bla bla bla..
ape2 je lah... letih la klu aku nak amek port pasal sumer2..
eerrrggghhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni lagi satu lagi hal....
nape mase aku nga bertimbun ngan problem2 mcm neyh,
mase neyh jugak aku tau sumer tuh??
sadis tau x...cube la aku tau tyme aku nga rilex..
xder la saket hati aku macam sekarang neyh!!!
macam ni la... buat la ape sahaja ..
kerana saya tidak akan kisah nan ape yg jadi..
saya lebih suke jadi diri saya...




ya ALLAH!!! hamba-Mu ini xmampu nak hadapi dugaan
yang bertimbun2 neyh....
beri la kekuatan pada aku...
thanx pade yg mendengar ...
sorry klu letih layan emo aku...

p/s::blog neyh tempat aku luah rase hati aku...lega ade blog yg setia...bukan untuk memberitahu keadaan aku kpda orang..klu xnk bace or nak say mcm2, sile blah!! aku xperlukan pembaca...;-)
kepada mereka yg concern dan memberi nasihat..thanx.. aku hargai sgt2.. ;-)

5 comments:

Chan said...

bila diri di lambung ombak dengan penuh dugaan . Mintak petunjuk dariNya. Kalao kiter nak marah jer apa keje yang sedang kiter buat semuanya takkan menjadi dengan baik. Just take care frend~

EPY said...

i like d way u show ur GERAM d cni..hehe
xpe blogger2 yg ada sedia membace..

the chAcHers said...

chan:: thanx sesangat... i can't stand nan sumer ni sumtime..now i okey..;-) let bygone be bygone..

the chAcHers said...

epy:: geram sesangat....!!!! barang2 aku neyh memang xsayang aku,kan??? nk suh aku cari baru...=p

Chan said...

Manusia nie sering diberi dugaan olehnYa dia nak tengok kiter nie bersabar ke x..

kadang2 apa yang terjadi mungkin ada salah kiter ker..
sapa tahu kan kan