Sunday, May 19, 2013

peristiwa 14 feb

After balik keje 5 petang, aku cepat-cepat siap. Si acik dan aika beria nak ambik pukul 7  malam. 6.45 petang aku da siap.. tapi cal and text si aika.. sampai sudah dye tak jawab. Macam tak jadik jek..last2 aku tertidoe. Dengan perut lapar. Dah katanak diner, aku kosongkan perut satu hari la.. huhu. 8.55 malam tepon aku berbunyi.
"Woih! Cepat turun. Aku da kat bawah."
Ceit.. si aika baru sampai. Aku dengan mamainyer cecepat turun
Sampai bawah, da pelok2, dyemintak maaf sebab lambat. Paham dah.. hahaha. Bukan aku kisah pun tapi perut aku kisah la..
"Nak pelok, dalam kete boleh?"
Sore sape ntah jerit. Kitorang cecepat masuk kete. Citer dye bukan acik yang drive. Orang lain. Haish! Ni wat aku segan., aku bebel kat si aika and acik. Janji nak datang pukul berapa, sampai pukul berapa.. tetibe si driver depan aku pun bebel gak. Oke! Sesame la kami bebel. Huhu.. aku yang kene bagitaw jalan sebab itulah tujuan aku ikut same. Tapi aku pun berpandukan navigation.haha.
Kendian si acik and si driver pom dok la kenekan aku. Konon nyer nak sakat lah.. aku ni bendul, perhati jek maps tu. Padahal jalan straight jek.. ceit!  
Sakan aku dok bergelak nan si driver tapi bukan tau dye sape. Rupe dye pun aku tak tengok lagi. Aika pun kenalkan la...abang dye rupenyer..oke! Kami pun ke dinner la. Da abes sume, kami ke dataran. Lepak jap. Si aika dan acik ni sakan bergambar. Kol 2 baru diorang anta aku balik. Tu pun sebab aku keje kol 6.30 pagi esok. Klu tak, takdenyer diorang nak hantar aku pepagi.
Si driver ninak mintak phone aku. Nak tengok katanya.si aika plak cakap, "dye nak ambik no phone koe la tu,ase!"
 Ooo.. macam tu rupenye orang nak mintak no phone. Hahaha...
Kitorang tukar-tukar la no phone. Tapi that night dye buat something yang buatkan kau terkejut.. seyes terkejut. Aku marah! Esoknyer aku keje macam bese. Tapi that week memang aku sangat sibuk
 Last week with team..sangat la sibuk. Tapi bermula la perkenalan kami. Itu isi pentingnyer.. hahaha...
tapi dalam mase yang same, aku tetapmenidakkan kan perasaan. Aku ingatkan dye aku ni awek orang.. huhu.. even awek ke 2..
Tapi dye kata dye yakin. Aku kan tak suke orang yang terlalu yakin. 
Pertemuan kedua bile aku cakap nak makan ayam golek. Dye datang dari jauh. Tapi still bawak aika and acik. Aku la yang tak selesa kalau berdua,. Huhu..
Aku ni, tak jumpa dye takpe, tapi klu jumpa laen sikit perasaannyer.. haha..
Ntah. Aku boleh manja nan dye, gedik-gedik. Dye pun layan jek. Maybe sebab aku da lama tak gedik.. well!! Aku kan long distance relationship.huhu..
Pertemuan ke 3, kat mid valley. Still ada aika and acik.  Pertemuan ke4, baru kami berdua. Tu pun kat mid valley jugak. Dye text aku cakap nak jumpa sebab dye tension. Aku pun tak tahu macam mana aku boleh setuju. Then jumpa jek la. Haha... 
Day by day kitorang contact. Tapi si driver ni jenis suke call. Yup! Admit dye da brape kali nak aku jadi awek dye. Tapi aku ingatkan dye aku awek orang even aku nan bf aku semakin jauh jurangnyer.That night aku agak tension. Aku rase sangat rimas.aku marah si driver.. aku tengking dye. Bese aku marah, dye oke jek. Tetibe hari ni sentap. Haish! Dye da tak jawab call aku, dye tak reply aku. Then aku bercall dengan aika. Si aika plak nak makan burger bakar kat cheras. Oke aku layan jek. Dye kata nak bawak abang. Tak kesah pun. Malam tu, si driver call aku suh aku turun. Aku tunggu kat bawah. Diorang sampai aku terus masuk kete. Aika tidur,aku borak dan gelak-gelak nan acik. Aku nan driver kan gadoh., hurm..!!! Tapi dye langsung tak pandang. Aku tengok dye ikut cermin jek. Acik perasan la. Mase makan burger bakar, si driver ni langsung tak nak cakap nan aku even pandang pun tak. Aku tanya nak order air ape pun, si acik yang jawabkan. Alahai jauhnyer rajuk..hmm...
Tetibe dye nak suap burger..aku tak nak!merajuk la konon. Huhu.. tetibe aku pasan mulut dye cakap something yang buatkan secara automatik mulut aku terima suapa dye. Ggrr!!! Lepas tu dye gelak dan aku malu sendiri.. Huhu
Then mase nak balik, boleh dye jalan dan tinggalkan aku kat belakang.ceit!tak gentle la..!malam tu dye perlu tau ape aku rase. Huuiii,,,!!! dan aku memang bagitau. Dalam mase yang same aku bagi taw status aku. Ntah la.. aku tau aku salah sebab curamg dan terime si driver. Tapi biarlah ape orang nak kata, kesakitan aku dan kebahagiaan aku yang lalui. Dari hari pertama,sehingga hari ni, hampir 3 bulan hubungan ni. Aku rase inilah yang aku inginkan..tipu kalau aku kata kami tak penah gaduh dalam 3 bulan. Bagi aku gaduh tu boleh buatkan kita kenal lagi partner kite..dan sekarang, aku.. ngah lepak.. haha...  Giteww... hehe.. bubye..! Hehe

No comments: